Υποδοχή του Πλοίου της ειρήνης στον Πειραιά


Υποδοχή του «Πλοίου της ειρήνης» στον Πειραιά

Στις 12-11-2019 κατέπλευσε πάλι το Πλοίο της Ειρήνης στον Πειραιά
Την εκδήλωση υποδοχής του Πλοίου διοργάνωσαν το ΠΑΔΟΠ και ο ελληνικός κλάδος των Γιατρών κατά των πυρηνικών IPPNW.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο τέως υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και βουλευτής Θοδωρής Δρίτσας.
ο κος Τριγάζης πρόεδρος του ΠΑΔΟΠ καλωσορίζει τον κο Δρίτσα

Μετά τους χαιρετισμούς δόθηκαν δώρα. Το σημαντικότερο ήταν ένα DARUMA's ORIGIN
ζωγραφίζοντας το μάτι του Daruma μας
Ο Daruma είναι μια ανδρική φιγούρα σε στάση περισυλλογής Ζεν. Διδάσκει την NANAKOBI-YAOKI δηλαδή την έννοια του να μην αποθαρρύνεσαι από τις δυσκολίες. 
Το χρησιμοποιούν όπως εμείς το πηγάδι των ευχών ή τα εικονίσματα. 
Πρέπει να μουτζουρώσεις το αριστερό του μάτι κάνοντας μιαν ευχή και όταν η ευχή πιάσει να ζωγραφίσεις και το άλλο μάτι του. 
Όλοι εμείς ζωγραφίσαμε το μάτι του δώρου μας με τη ευχή να γίνει γίνει νόμος στον ΟΗΕ η Συμφωνία Πλήρους απαγόρευσης των πυρηνικών και με την υποχρέωση μετά να ζωγραφίσουμε και τα άλλο μάτι του Daruma μας.
περιμένει να πραγματοποιηθεί η ευχή μας για ένα κόσμο ελεύθερο από πυρηνικά

Ομιλία του Διευθυντή του Πλοίου τη ειρήνης Trevor Campbell 


Καλημέρα σας! Ονομάζομαι Trevor Campbell και είμαι ο διεθνής Διευθυντής του Peace Boat (το ειρηνευτικό σκάφος) στο φετινό 102 ταξίδι του. Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που μας καλωσορίζατε με ανοιχτά χέρια όπως το έχετε κάνει σε προηγούμενες συγκεντρώσεις. Ξεκινήσαμε το ταξίδι μας 1η Σεπτεμβρίου από την Yokohama, Ιαπωνία, και ταξιδεύουμε σε 23 λιμάνια σε 20 χώρες μέχρι το Δεκέμβρη. Οι 1100 επιβάτες μας προέρχονται από 16 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας, και οι ηλικίες τους κυμαίνονται από 2 έως 91 χρόνια ηλικίας.

Το Peace Boat είναι ένας δεσμευμένος αγωνιστής για τους στόχους της αειφόρου ανάπτυξης και είμαστε περήφανοι που έχουμε το λογότυπο των παγκόσμιων στόχων ζωγραφισμένο στο πλάι του πλοίου. Δίπλα σε αυτό, μπορείτε να δείτε το λογότυπο του ICAN, η διεθνής εκστρατεία για την κατάργηση των πυρηνικών όπλων, εκ της οποίας είμαστε Μέλος της Επιτροπής. Επίσης, είμαστε τυχεροί που έχουμε την κυρία Νόρικο Σακασίτα, επιζώντα της ατομικής βόμβας της Χιροσίμας, η οποία ταξιδεύει σήμερα μαζί μας για να ασκήσει έφεση στον πυρηνικό αφοπλισμό. Το βράδυ θα φιλοξενούμε μία εκδήλωση στο σκάφος που θα περιλαμβάνει την προβολή ενός ντοκιμαντέρ σχετικά με τις ατομικές βόμβες στην Ιαπωνία και με την προσωπική μαρτυρία της κυρίας Σακασίτα. Καλούμε όλες της κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Ελλάδας και της Ιαπωνίας, να συμμετάσχουν στη Συνθήκη για την απαγόρευση των πυρηνικών όπλων, χωρίς καθυστέρηση.

Το Peace Boat εργάζεται επίσης σε πολλά θέματα που συνδέονται με την ειρήνη και τη βιωσιμότητα, όπως η παγκόσμια κλιματική κρίσι που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα τώρα. Πρέπει όλοι μας να αναλάβουμε δράση σε αυτό το ζήτημα. Όπως πάντα, είμαστε πολύ ευτυχισμένοι που ξαναήρθαμε στην Ελλάδα, το λιμάνι που έχουμε επισκεφτεί τις πιο πολλές φορές και που επίσης ήταν το λιμάνι από το οποίο ξεκίνησε το ταξίδι μας στο 1990. Ευχαριστούμε το PADOP και τον κύριο Πάνος Τριγάζης για την συνεχιζόμενη υποστήριξη τους. Είμαστε επίσης πολύ περήφανοι να έχουμε μαζί μας την Κυρία Μαρία Σωτηρόπουλου (TBA, κτλ.) Σας ευχαριστούμε για τη συνεχή υποστήριξη του Peace Boat.

Θα ήθελα να σας συστήσω τώρα την Κα. Σακασίτα, που θα μιλήσει στα γιαπωνέζικα με την μετάφραση στα αγγλικά από την Κα. Κάγια Ναγάγιο. Ας καλωσορίσουμε την Κα. Σακασίτα.

Ομιλία της κας Noriko Sakashita
η και Σακασίτα 

Ονομάζομαι Sakashita, και είχα εκτεθεί στην ατομική βόμβα της Χιροσίμα όταν ήμουν 2 ετών.
Είναι η δεύτερη επίσκεψή μου στην Ελλάδα. Η υπέροχη θάλασσα, ο ουρανός και η θερμή φιλοξενία σας μένουν χαραγμένες στην καρδιά μου .
 Αν μια πυρηνική βόμβα έπεφτε οπουδήποτε στον κόσμο δε θα μπορούσαμε να ξαναδούμε αυτή την ωραία φύση ή τους ανθρώπους. Θα ήθελα να συνεργαστούμε για να διατηρήσουμε αυτή την ομορφιά για πάντα. Για να το πετύχουμε πρέπει να δημιουργήσουμε ένα κόσμο ελεύθερο από πυρηνικά όπλα. 
Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία σας.  
 
Η αναμνηστική φωτογραφία
Ας σημειωθεί ότι η κα Σακασίτα πρόκειται να επισκεφθεί την Κύπρο όπου θα έχει συνομιλία με το ΥΠΕΞ και άλλες αντιπυρηνικές ειρηνιστικές ΜΚΟ ελληνοκυπρίων και τουρκοκυρπίων στην Ουδέτερη ζώνη .
Ας σημειωθεί ότι σε αντίθεση με την Ελλάδα η Κύπρος είχε ψηφίσει ΥΠΕΡ στην ψηφοφορία για την Συνθήκη Πλήρους απαγόρευσης των πυρηνικών όπλων στις 7-7-2017 . 
Η πρόεδρος της ICAN είχε συναντηθεί με τον ΥΠΕΞ Κύπρου κο Νίκο Χριστοδουλίδη για να του ζητήσει η Κύπρος να προχωρήσει στην υπογραφή και επικύρωση της Συνθήκης και εγώ σαν πρόεδρος του ελληνικού κλάδου της IPPNW  και αντιπρόσωπος της ICAN στην Ελλάδα είχα επικοινωνήσει ξανά και με είχαν διαβεβαιώσει ότι 
«για την ολοκλήρωση και υπογραφή / επικύρωση θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν οι από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας αξιολογήσεις και σχετικές εσωτερικές διαδικασίες.  

Με την ευκαιρία θα θέλαμε να σας επιβεβαιώσουμε ότι η στάση της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν έχει αλλάξει σε ότι αφορά την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων.»

Ευχόμαστε αυτή η επίσκεψη της κας Σακασίτα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του «Πλοίου της Ειρήνης» να είναι καρποφόρος για την τελική επικράτηση της αποπυρηνικοποίησης του πλανήτη μας.

Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο γιος σου στο Ναυτικό

Ο Τηλέμαχος από τη Δίβρη δεν έφυγε ποτέ

Τα Λουβιάρικα της Σαντορίνης