Έφυγε και η Ρένα Γρίβα


 

Ανήμερα το Πάσχα έφυγε μια ακόμη εξαιρετική γυναίκα της Σαντορίνης μας, η Ρένα Γρίβα, η επί πολλά χρόνια πετυχημένη πρόεδρος της μεγαλύτερης κοινότητας των Κυκλάδων, του Εμπορείου και πρωτοπόρος σε κάθε προοδευτική προσπάθεια, από τη δημιουργία παιδικού σταθμού μέχρι και την οργάνωση της Αιμοδοσίας. 

Την γνώριζα από παιδί λόγω οικογενειακών δεσμών και πάντα ήμουν περήφανη γιατί η Σαντορίνη πρωτοπορούσε αφού είχαμε όχι μια αλλά τρεις πετυχημένες προέδρους τη Ρένα Γρίβα )Εμπορείο) τη Στέλλα Δαμασκηνού (Μεγαλοχώρι) και την Πλατή (Οία)

Η Ρένα ήταν ένας ζεστός, δραστήριος άνθρωπος, διαυγής και μαχητική μέχρι το τέλος που ζωντάνευε τις μνήμες και τους αγώνες του νησιού μας σε κάθε ευκαιρία. Τελευταία φορά μιλήσαμε επί μακρόν μετά την ωραία εκπομπή αφιέρωμα  του Δημήτρη Πράσσου και είχαμε υποσχεθεί ότι οπωσδήποτε θα βλεπόμαστε το καλοκαίρι....

Παρ’ ότι τη μακαρίζουμε, επειδή έζησε μια ζωή πλούσια σε εμπειρίες και γεμάτη με επιτυχίες στους δύσκολους αγώνες της , όπως κάθε άνθρωπος εύχεται να ζήσει, θα λείψει σε όλους και ιδιαίτερα στο Μεγαλοχώρι απ’ όπου καταγόταν και το Εμπορείο, το οποίο επί τόσα χρόνια με συνέπεια υπηρέτησε. Περισσότερο θα λείψει από όλους τους παλιότερους γιατί ήταν θεματοφύλακας των αναμνήσεών μας.

Καλό σου ταξίδι ΚΥΡΙΑ Ρένα μας

Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου



 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο γιος σου στο Ναυτικό

Ο Τηλέμαχος από τη Δίβρη δεν έφυγε ποτέ

Τα Λουβιάρικα της Σαντορίνης