Προς τα παιδιά της πατρίδας μου της Σαντορίνης

 Για την απαγόρευση των πυρηνικών όπλων

                                                               


  Πειραιάς 26-10-2020

Προς τα παιδιά της πατρίδας μου της Σαντορίνης

Πολυαγαπημένα μου παιδιά

Εσείς τα παιδιά του δημοτικού σχολείου Ακρωτηρίου 


θα θυμάστε σίγουρα την επίσκεψη των Χιμπακούσα στο σχολείο σας πριν από δυο χρόνια και τις συγκλονιστικές μαρτυρίες που σας διηγήθηκαν από τις πυρηνικές βόμβες της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι.

https://mariasot.blogspot.com/2018/06/blog-post.html

και εκείνοι δεν ξεχνούν τις ζωγραφιές και τις εκθέσεις που τους διαβάσατε, ούτε και το βίντεο που είχατε στείλει και είδαμε στο Όσλο με την ευκαιρία της απονομής του Νόμπελ ειρήνης στην ICAN.

https://mariasot.blogspot.com/2017/12/blog-post_10.html

Και σεις παιδιά του Δημοτικού σχολείου Φηρών


 μείνατε για πάντα στις καρδιές μας με τις όμορφες εργασίες που ετοιμάσατε μετά την ομιλία μου για τα πυρηνικά στο σχολείο σας.

https://mariasot.blogspot.com/2014/01/blog-post_24.html

https://mariasot.blogspot.com/2013/11/blog-post_4.html

Σήμερα επικοινωνώ μαζί σας για να σας ενημερώσω ότι χάρη στις προσπάθειες πολλών ανθρώπων, που άκουσαν αυτές τις διηγήσεις και έκαναν ότι μπορούσαν, όπως οι δάσκαλοί σας αλλά και σεις τα ίδια, καταφέραμε σήμερα να κερδίσουμε στον ΟΗΕ μια πολύ σημαντική νίκη την Πλήρη απαγόρευση των πυρηνικών όπλων. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για το μέλλον σας και την ασφάλεια όλων των ανθρώπων στη Γη.

Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο που η ανθρωπότητα μέχρι σήμερα δεν είχε απαγορεύσει αυτά τα χειρότερα όπλα, αλλά τώρα πια όλοι θα πρέπει να συμμορφωθούν.

Αν και είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτό που πετύχαμε πρέπει να συνεχίσουμε όλοι μαζί την προσπάθεια γιατί χρειάζεται όλες οι χώρες να πεισθούν και να υπογράψουν στον ΟΗΕ αυτή την ιστορική συμφωνία. Γιαυτό ζητάμε τη βοήθεια όλων από όποια θέση και αν βρίσκονται. Πρέπει να πείσουμε μικρούς και μεγάλους να πάρουν θέση πριν είναι πολύ αργά για την ανθρωπότητα.

 Έξω από το Δημαρχείο στα Φηρά φυτέψαμε με τους Χιμπακούσα την ελιά της ειρήνης. Η ελιά ζει πολλά χρόνια κι ελπίζουμε κάποτε σεις να μαζέψετε τους καρπούς.



Τώρα που είσαστε στο ξεκίνημα της ζωής μέσα από αυτή την εμπειρία είδατε ότι οι αγώνες για το δίκαιο ακόμη και αν αργούν στο τέλος κερδίζονται ειδικά, όταν πολλοί άνθρωποι δίνουν τα χέρια για το καλό όλων. Γιαυτό και σεις πρέπει όχι μόνο οι ίδιοι να συνεχίσετε την προσπάθεια αλλά να πείσετε και τους γονείς, τους δασκάλους και τους φίλους σας να ασχοληθούν με αυτό το σοβαρό πρόβλημα.

Αυτή η νίκη είναι νίκη και της Σαντορίνης που αγκάλιασε το Πλοίο της ειρήνης και τους Χιμπακούσα από την πρώτη στιγμή.

https://mariasot.blogspot.com/2013/11/blog-post_4405.html

https://ippnwgr.blogspot.com/2018/05/blog-post_29.html

https://ippnwgr.blogspot.com/2013/11/actions-in-santorini-against-nuclear.html

Είναι όμως και δική σας νίκη, όπως αυτή η μάχη θα είναι και δική σας μέχρι την εξαφάνιση του τελευταίου πυρηνικού όπλου από τον πλανήτη μας.

https://ippnwgr.blogspot.com/2014/01/children-of-santorini-greece-island.html





Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου

Αντιπρόσωπος της ICAN στην Ελλάδα

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο γιος σου στο Ναυτικό

Ο Τηλέμαχος από τη Δίβρη δεν έφυγε ποτέ

Τα Λουβιάρικα της Σαντορίνης