«Motherboard connected» Θεατρικό έργο των Γεωργίας Μπίρμπα- Στέλλας Αρκέντη

 


Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθήσαμε στο θέατρο «Αλκμήνη» το σύγχρονο θεατρικό έργο των Γεωργίας Μπίρμπα και Στέλλας Αρκέντη  «Motherboard connected», που αφορά το μοντέρνο πρόβλημα των σχέσεων των γονιών με τα όλο και περισσότερα παιδιά, που εθίζονται στα διαδικτυακά παιχνίδια και βρίσκεται στο δεύτερο μήνα παραστάσεων.

Ο τίτλος παίζει με το εξάρτημα του υπολογιστή και τη μητρική σύνδεση, ενώ το θέμα εξοργίζει και προβληματίζει τους θεατές ειδικά όσους απορούν πώς τα σύγρονα παιδιά που τα έχουν όλα από τους γονείς τους καταφεύγουν σε τεχνητούς παραδείσους. 

Το έργο ήταν καλογραμμένο με ισορροπημένο προβληματισμό των δύο απόψεων και παρέθετε και τις αιτίες που οδηγούν τους νέους σε αυτή την συχνά θανατηφόρα απόδραση. 

Γνωρίζω προσωπικά λόγω συντοπιότητας στη Δίβρη τη συνάδελφο γιατρό λογοτέχνιδα και φίλη Γεωργία Μπίρμπα και πάντα εκτιμούσα το συγγραφικό της λόγο. Πιστεύω ότι με αυτό το έργο κάνει ένα βήμα περισσότερο στην εκφραστική της δεινότητα. Άλλωστε η ιατρική της παιδεία είναι εμφανής στην καταγραφή αυτού του και ιατρικού θέματος. Η σκηνοθεσία της Στέλλας Αρκέντη ήταν εντυπωσιακή, ενώ οι ηθοποιοί Ιωάννα Γκαβάκου και Πάνος Κωνσταντέλης απέδωσαν άψογα την πολυπλοκότητα αυτής της σύγκρουσης των γενεών μέχρι την τελική λύτρωση και δίκαια όλοι οι συντελεστές καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό που παρακολούθησε με ευλάβεια την παράσταση. Σίγουρα όλοι οι θεατές έφυγαν πλουσιότεροι στην προσέγγιση αυτού του σημαντικού προβλήματος, του οποίου η λύση μάλλον δεν είναι απλή, αλλά σίγουρα χρειάζεται τη συμμαχία όλης της οικογένειας για να υπάρξει πρόοδος. 

Εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία και στις επόμενες παραστάσεις, ενώ σίγουρα περιμένουμε τη συνέχεια στη συνεργασία των δύο δημιουργών για περισσότερα πάντα πετυχημένα έργα.

οι συντελεστές της παράστασης Γεωργία Μπίρμπα, Ιωάννα Γκαβάκου, Πάνος Κωνσταντέλης και Στέλλα Αρκέντη κατά το τελικό χειροκρότημα



Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου



Σχόλια

  1. Αγαπητή Κυρία Σωτηροπούλου,
    Ονομάζομαι Σωτηρία Αδάμ, είμαι συνθέτις, μουσικολόγος και έχω συνθέσει την 
    μουσική της παράστασης “Motherboard Connected”.
    Σχετικά με τον σχολιασμό της παράστασης “Motherboard Connected”, που έχετε 
    αναρτήσει στον ιστότοπό σας, θα ήθελα αρχικά να σας συγχαρώ για την 
    εύστοχή  κριτική σας ματιά. Θα ήθελα όμως να σας επισημάνω, ότι στην 
    φωτογραφία των συντελεστών της
    παράστασης γράφετε  το όνομα της σκηνοθέτιδος ενώ απεικονίζομαι εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο γιος σου στο Ναυτικό

Ο Τηλέμαχος από τη Δίβρη δεν έφυγε ποτέ

Τα Λουβιάρικα της Σαντορίνης