Πρωταπριλιά

Ξεφάντωμα ψευδών

Πέρασε και η Πρωταπριλιά! Ξεφάντωμα της ψευδολογίας, νομιμοποίηση της απάτης, διέγερση των αισθήσεων, επιφυλακή της δεκτικότητας. Υπό αίρεσιν όλες οι αλήθειες. Ανθισμένη αμυγδαλιά ξεθάφτηκε από τα χιόνια στη Πεντέλη. Φάλαινα χτύπησε κάρτα στο κέντρο προστασίας αγρίων ζώων στην Αίγινα. Τουρίστες στο φεγγάρι. Πάμφθηνα. Τρέξτε. 200.000 ιρακινοί νεκροί εξαφανίζονται δια της προβολής μελανοχίτωνος Κορμοράνου εξ Αλάσκας κατά τον πόλεμον του Κόλπου. Ανυπολόγιστος αριθμός θυμάτων σεισμού πνίγεται κατά την διάσωση ναυαγού δι ελικοπτέρου. Παιδιά 11, 14, θερίζουν με πυροβόλα τους συμμαθητές τους αντεκδικούμενοι ερωτικήν απόρριψιν. Τομάτες γίγαντες, αγγούρια νάνοι. Το αλάτι μακραίνει τη ζωή. Το κρασί προστατεύει την καρδιά. Αφροδισιακά τα λίπη. Το τζόγκιν υπεύθυνο δια έμφραγμα 40ρηδων. Μέχρι της ενηλικιώσεως συνιστάται ο θηλασμός για την πρόληψιν της υπερχοληστεριναιμίας. Οι κεραίες τηλεοράσεων και κινητών προκαλούν Λευχαιμία, οι δέκτες των άνοιαν. Κανονικά τα δρομολόγια της Ολυμπιακής παρά την απόφασιν κρατικοποίησής της. Νόσος των τρελών αγελάδων σε απέχοντας κρέατος μοναχούς στο άγιον Όρος. Μεταδίδεται και με το σεξ; απορούν οι ειδικοί. Με άνθη έραιναν τον κ. πρωθυπουργό υπό τους ήχους των Κάρμινα Μπουράνα οι πλημμυροπαθείς των Λιοσίων. Επιστρέφουν την αύξηση των μισθών τους όλοι οι βουλευτές μετά την εισροή συναλλάγματος που έφερε η αναπροσαρμογή της δραχμής. 100% η φετινή συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές. Κοινή ανακοίνωση όλων των παρατάξεων. Πρώτο κόμμα ο ΣΥΝ . Αυτοδύναμη κυβέρνηση.»
Γιατί όχι, δηλαδή; Καθημερινά αποδεχόμαστε σαν αναμφισβήτητη την αλήθεια τέτοιων ειδήσεων. Το αχτύπητο τρίδυμο. Το είδα στην τηλεόραση, το άκουσα στο ραδιόφωνο, το διάβασα στην εφημερίδα. 
Στο μεταξύ αμφιβάλουμε για όλα τ’ άλλα. Για το ημερολόγιο που δείχνει άνοιξη στο καταχείμωνο, τον ήχο του ακορντεόν στο δρόμο (μουσικάντηδες, οι προπομποί των ληστών), τη γεύση των πλαστικοποιημένων εδεσμάτων στα φαστφουντάδικα, την οσμή από τα σινιέ πατσουλιά που αποπνέουν οι συμπολίτες μας, το βλέμμα των κοριτσιών που αποτιμά το όνειρο σε κέρματα κοινωνικής ανέλιξης. Αμφιβάλουμε για τις αισθήσεις και τις εμπειρίες μας.
Υπάρχει Αλήθεια; αναρωτιόμαστε όσοι ζήσαμε την εκτέλεση κάθε Ελπίδας.. 
Είμαστε σίγουροι μόνο για τη βελούδινη απαλότητα των μαλακτικών του εγκεφάλου μας. Και όχι μόνο την πρωταπριλιά, αλίμονο!

δημοσιευμένο σε ΑΥΓΗ 7-4- 1998  αναδημοσιευμένο σε ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 8-4-1998

Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλοκαίρι: Βουνό ή θάλασσα;

Αρκετά με το κήρυγμα για τον αποκλειστικό θηλασμό!

Μια φίλη έφυγε