Το 'πλοίο της Ειρήνης' τιμά το Γρηγόρη Λαμπράκη



2 Μάη 2013
Το Γιαπωνέζικο «Πλοίο της Ειρήνης» τιμά τη μνήμη Γρηγόρη Λαμπράκη στον Πειραιά

Το Γιαπωνέζικο «Πλοίο της Ειρήνης», που πραγματοποιεί το γύρο της γης για έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά έφθασε την Πέμπτη 2 Μαΐου 2013, στο λιμάνι του Πειραιά, μεταφέροντας και μήνυμα αλληλεγγύης με τον ελληνικό λαό και τους αγώνες του για την Ειρήνη και εναντίον των πολιτικών σκληρής λιτότητας.
Στο πλοίο επιβαίνουν εκατοντάδες φίλοι της ειρήνης, καθώς και Hibakusha (επιζώντες των ολοκαυτωμάτων της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι).
Ύστερα από πρόταση της “Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας κατά της Πυρηνικής και Βιοχημικής Απειλής”, η επίσκεψη του «Πλοίου της Ειρήνης» στον Πειραιά είναι αφιερωμένη και στη μνήμη του Μαραθωνοδρόμου της Ειρήνης και Βουλευτή της αριστεράς στην Α΄ Περιφέρεια Πειραιά Γρηγόρη Λαμπράκη, από τη δολοφονία του οποίου συμπληρώνονται 50 χρόνια στις 22 Μαΐου 2013.

Π. Τριγάζης, Kazumi Tsuisida, Nobuko Suigino, Αν Κάρλες, Μ Σωτηροπούλου, Ι. Καρδαράς. Θ. Δρίτσας 

Σε τελετή στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Πειραιά υποδέχθηκαν ο αντιδήμαρχος κος Αναστάσιος Κάρλες και ο δημοτικός σύμβουλος κος Ιωάννης Καρδαράς οι οποίοι στο χαιρετισμό τους υπογράμμισαν τη στενή και μακρόχρονη συνεργασία του δήμου Πειραιά με το πλοίο της Ειρήνης που επί πάνω από 20 χρόνια κάθε χρόνο μέσα από το λιμάνι του Πειραιά μεταφέρει το μήνυμα της ειρήνης και την σταθερή θέση των πολιτών του Πειραιά κατά των πυρηνικών όπλων και εργοστασίων.
οι κκ Κάρλες, Σωτηροπούλου, Καρδαράς, Δρίτσας
Ο βουλευτής Πειραιά κος Θεόδωρος Δρίτσας θύμισε την προσήλωση του ελληνικού λαού στην ειρήνη και ευχαρίστησε για το μήνυμα αλληλεγγύης προς τους δοκιμαζόμενους έλληνες που μεταφέρουν οι ιάπωνες.
Ο κος Πάνος Τριγάζης πρόεδρος του Παρατηρητηρίου διεθνών οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης υπογράμισε τη στενή συνεργασία του Πλοίου της Ειρήνης με τις ελληνικές ειρηνιστικές οργανώσεις και τους κοινούς αγώνες για αποπυρηνικοποιημένη Μ. Ανατολή και Κορέα.
οι δυο Χιμπακούσα ο αντιδήμαρχος κος Κάρλες και η κα Σωτηροπούλου
Ο διευθυντής του πλοίου της Ειρήνης κος Yodhioka Tatsuya τόνισε την ανάγκη για μια δικαιότερη κατανομή του πλούτου σαν προυπόθεση για την διατήρηση της ειρήνης.
Η κα Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου πρόεδρος της Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας κατά της πυρηνικής και βιοχημικής απειλής τόνισε τη σημασία της αφιέρωσης αυτής της επίσκεψης του Πλοίου της Ειρήνης στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη, πρωτοπόρου γιατρού, ειρηνιστή και μαχητή κατά των πυρηνικών την εποχή που νέος πυρηνικός πόλεμος απειλείται στην Κορέα και η Ιαπωνία υποφέρει από τις επιπτώσεις της συνεχιζόμενης ραδιενεργού ρύπανσης από τη Φουκουσίμα.
Πολύ συγκινητικές ήταν οι ομιλίες των δυο Χιμπακούσα Nobuko Suigino 85 και Kazumi Tsuisida 72 ετών, που αφού διηγήθηκαν την εμπειρία τους από το βομβαρδισμό της Χιροσίμα αναφέρθηκαν και στη συνεχιζόμενη πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα, καταλήγοντας ότι αίναι πολύ αλαζονικό το να πιστεύει ο άνθρωπος ότι δεν θα ξαναγίνουν λάθη και ότι τα πυρηνικά όπλα και τα εργοστάσια είναι οι οι όψεις του ίδιου κακού νομίσματος. Οι Χιμπακούσα αποτελούν την ελάχιστη εξαίρεση των ανθρώπων που επιβίωσαν από την πρώτη πυρηνική καταστροφή και γιαυτό μέχρι να πεθάνουν θα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την πλήρη εξάλειψη των πυρηνικών σε όλο τον κόσμο.
όρθιοι Yoshoka Tatsua, Πάνος Τριγάζης καθιστοί Nobuko Suigino  και Kazumi Tsuisida κος Αναστάσιος Κάρλες
Παρευρέθη και ο πρόεδρος της ΜΚΟ 'Φίλοι της Φύσης' κος Κων/νος Φωτεινάκης.


Για το ΔΣ
η πρόεδρος
Μαρία Αρβανίτη-Σωτηροπούλου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο γιος σου στο Ναυτικό

Ο Τηλέμαχος από τη Δίβρη δεν έφυγε ποτέ

Τα Λουβιάρικα της Σαντορίνης