Πρωταπριλιά


Πέρασε και η Πρωταπριλιά! Ξεφάντωμα της ψευδολογίας, νομιμοποίηση της απάτης, διέγερση των αισθήσεων, επιφυλακή της δεκτικότητας. Υπό αίρεσιν όλες οι αλήθειες.
Ανθισμένη αμυγδαλιά ξεθάφτηκε από τα χιόνια στη Πεντέλη. Φάλαινα χτύπησε κάρτα στο κέντρο προστασίας αγρίων ζώων στην Αίγινα. Τουρίστες στο φεγγάρι. Πάμφθηνα. Τρέξτε. 200.000 ιρακινοί νεκροί εξαφανίζονται δια της προβολής μελανοχίτωνος Κορμοράνου εξ Αλάσκας κατά τον πόλεμον του Κόλπου. Ανυπολόγιστος αριθμός θυμάτων σεισμού πνίγεται κατά την διάσωση ναυαγού δι ελικοπτέρου. Νέο απορρυπαντικό χρησιμοποιείται στη Φουκουσίμα. Θεαματικά υποχωρεί η ραδιενέργεια. Παιδιά 11, 14, θερίζουν με πυροβόλα τους συμμαθητές τους αντεκδικούμενοι ερωτικήν απόρριψιν. Τομάτες γίγαντες, αγγούρια νάνοι. Το αλάτι μακραίνει τη ζωή. Το κρασί προστατεύει την καρδιά. Αφροδισιακά τα λίπη. Το τζόγκιν υπεύθυνο δια έμφραγμα 40ρηδων. Μέχρι της ενηλικιώσεως συνιστάται ο θηλασμός για την πρόληψιν της υπερχοληστεριναιμίας. Οι κεραίες τηλεοράσεων και κινητών προκαλούν Λευχαιμία, οι δέκτες των άνοιαν. Νόσος των τρελών αγελάδων σε απέχοντας κρέατος μοναχούς στο άγιον Όρος. Μεταδίδεται και με το σεξ; απορούν οι ειδικοί. Με άνθη έραιναν τον κ. πρωθυπουργό υπό τους ήχους των Κάρμινα Μπουράνα οι διαδηλωτές της Κερατέας. Ψήφισαν την μείωση των μισθών τους στα 700 Ευρώ όλοι οι βουλευτές για να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενους. Και μεις εποχιακά εργαζόμεθα τονίζουν. Η ανεργία μας πλήττει όσο και τους υπόλοιπους έλληνες. Η Γερμανία θα συμψηφίσει το χρέος της με το δικό μας. Παραδέχθηκε ότι θα μείνει ένα μικρό υπόλοιπο χρέους (των γερμανών προς την Ελλάδα, εννοείται). 100% η φετινή συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές. Κοινή ανακοίνωση όλων των παρατάξεων. Πρώτο κόμμα ο ΣΥΝ. Αυτοδύναμη κυβέρνηση.»
Γιατί όχι, δηλαδή; Καθημερινά αποδεχόμαστε σαν αναμφισβήτητη την αλήθεια τέτοιων ειδήσεων. Το αχτύπητο τρίδυμο. Το είδα στην τηλεόραση, το άκουσα στο ραδιόφωνο, το διάβασα στην εφημερίδα. Στο μεταξύ αμφιβάλουμε για όλα τ’ άλλα. Για το ημερολόγιο που δείχνει άνοιξη στο καταχείμωνο, τον ήχο του ακορντεόν στο δρόμο (μουσικάντηδες, οι προπομποί των ληστών), τη γεύση των πλαστικοποιημένων εδεσμάτων στα φαστφουντάδικα, την οσμή από τα σινιέ πατσουλιά που αποπνέουν οι συμπολίτες μας, το βλέμμα των κοριτσιών που αποτιμά το όνειρο σε κέρματα κοινωνικής ανέλιξης. Αμφιβάλουμε για τις αισθήσεις και τις εμπειρίες μας. Υπάρχει Αλήθεια; αναρωτιόμαστε όσοι ζήσαμε την εκτέλεση κάθε Ελπίδας.. Είμαστε σίγουροι μόνο για τη βελούδινη απαλότητα των μαλακτικών του εγκεφάλου μας. Και όχι μόνο την πρωταπριλιά, αλίμονο!
Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο γιος σου στο Ναυτικό

Ο Τηλέμαχος από τη Δίβρη δεν έφυγε ποτέ

Τα Λουβιάρικα της Σαντορίνης