Το θαύμα της παρέλασης στη Δίβρη

Το θαύμα της φετινής παρέλασης

Η μέρα ξύπνησε μουντή και μουλιασμένη. Μετά την πρόωρη παρατεταμένη άνοιξη ο χειμώνας από χθες πήρε ξανά τα δικαιώματα του με συγκλονιστικές καταιγίδες και χαλάζι.
Στα μικρά μέρη οι μέρες σημαδεύονται διαφορετικά και εκδηλώσεις όπως ο εορτασμός των εθνικών επετείων έχουν άλλο βάρος. Έτσι το μεγάλο ερώτημα ήταν αν θα γίνει φέτος η παρέλαση στην παλιά εθνική οδό που διασχίζει την αγορά του χωριού μας. 
Μετά τη Δοξολογία και την κατάθεση στεφάνων υπό ελαφρά βροχή τα σχολεία με ομπρέλες και μπουφάν έκαναν μια τελετούλα μπροστά στο ηρώον.


 Με την αναγκαία βαβούρα της νεολαιίστικης φλυαρίας κατευθύνθηκαν στο συνηθισμένο σημείο έναρξης κάθε παρέλασης και ω του θαύματος ο ήλιος άνοιξε ένα μεγάλο γαλάζιο παράθυρο στο μουντό ουρανό. Χειροκροτήματα και ζητωκραυγές από τη νεολαία που βιάστηκε να ξεφορτωθεί ομπρέλες και μπουφάν στα γειτονικά καφενεία και με το βηματισμό της σφυρίχτρας του γυμναστή να βαδίσει με ευπρέπεια μπροστά από τους γονείς και φίλους που χειροκροτούσαν ευφρόσυνα στα πεζοδρόμια. 
-Πού θα στρίψουμε το κεφάλι; ακούστηκε να ρωτά κάποιος.
-Δεν έχει επίσημους, του απάντησαν.




Τα σύννεφα βιάστηκαν να ξανακλείσουν μόλις και το τελευταίο παιδί πέρασε από το σημείο λήξης.

Συνηθίζουμε να ιστορούμε τα θαύματα αλλαγής του καιρού για τον Επιτάφιο της Μ. Παρασκευής. Έτσι αξίζει να καταγραφεί και το θαύμα της παρέλασης της 25ης Μαρτίου 2016 στη Δίβρη. Το ότι σήμερα τυχαίνει να είναι Μ. Παρασκευή για τους καθολικούς είναι μονάχα σύμπτωση.

Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο γιος σου στο Ναυτικό

Ο Τηλέμαχος από τη Δίβρη δεν έφυγε ποτέ

Τα Λουβιάρικα της Σαντορίνης