Εφυγε ο γνωστός γιατρός λογοτέχνης Μιχάλης Δελησάββας

 


Εφυγε από τη ζωή ο γνωστός παιδίατρος- λογοτέχνης Μιχάλης Δελησάββας .

Γεννημένος στη Νέα Μάκρη με καταγωνή από τη Μικρά Ασία υπηρέτησε τόσο την Ιατρική (έγινε διδάκτωρ) όσο και την Λογοτεχνία αφού είχε γράψει 16 βιβλία καλλιεργώντας όλα τα λογοτεχνικά είδη με επιτυχία.

Μέλος της «Εταιρείας Ιατρών Λογοτεχνών» και της «Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών» διατηρούσε χαμηλό προφιλ, αν και ιδιαίτερα δούλεψε δημοσιεύοντας σημαντικές μελέτες της Χαμένης Πατρίδας του. 







Εκτός από την λογοτεχνική του δράση ήταν ενεργός πολίτης και μέλος του ελληνικού κλάδου της IPPNW.   Ενδεικτικά κατά τη διάρκεια του πολέμου στον Κόλπο είχε δημοσιεύσει στο ειδικό αφιέρωμα του περιοδικού της ΕΙΛ σχετικό με την πυρηνική βόμβα «Κασταλία» το ακόλουθο ποίημα 


Όσοι τον γνωρίσαμε εκτιμούσαμε το ήθος και την ευγένεια, που χαρακτήριζε κάθε του πράξη και την επίμονη αναζήτηση της συνέχειας του ελληνισμού μέσα από την Ιπποκρατική παράδοση και την αναζήτηση της χαμένης μα πάντα ζωντανής Μικρασιατικής κληρονομιάς .

Η παρακαταθήκη που άφησε- ειδικά για την ιστορική καταγραφή της μεταστέγασης των πληθυσμών από τη Μικρά Ασία στην Αττική- είναι σημαντικότατη.

Καλό σου ταξίδι, φίλε Μιχάλη, σε δρόμους πάντα ειρηνικούς και πολιτισμένους.

Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο γιος σου στο Ναυτικό

Ο Τηλέμαχος από τη Δίβρη δεν έφυγε ποτέ

Τα Λουβιάρικα της Σαντορίνης