Κρίμα η ΔΕΗ


 Να γιατί η ΔΕΗ θα χάσει όλους τους καλούς πελάτες και θα γίνει ο φτωχότερος πάροχος ενέργειας

Ήταν γνωστό ότι για ν’ αλλάξεις το όνομα στο ρολόι της ΔΕΗ έμπλεκες σε ατέρμονη πολυέξοδη γραφειοκρατική διαδικασία, γιαυτό και οι περισσότεροι ΔΕΝ αλλάζαμε το όνομα του ρολογιού στα ακίνητα που κληρονομούσαμε. 

Με την είσοδο των νέων παρόχων ενέργειας, η διαδικασία απλοποιήθηκε και με μιαν υπεύθυνη δήλωση, τον τελευταίο εκκαθαριστικό λογαριασμό και τη φωτογραφία (από κινητό) του ρολογιού  έρχεται ο λογαριασμός στο όνομα που θες, να πληρώνεται και χωρίς εγγύηση, αν βάλεις πάγια εντολή σε τράπεζα. 

Επί πάνω από 30 χρόνια είμαστε από τους πρώτους πελάτες, που εξοφλούσαμε όλους τους λογαριασμούς ΔΕΗ με πάγια τραπεζική εντολή.

Αλλάζοντας πάροχο περίμενα, ότι η ΔΕΗ θα κατέθετε την επιστροφή στο πορτοφόλι (τραπεζικό λογαριασμό) απ’ όπου επί τόσα χρόνια εισέπραττε.

Όταν αυτό δεν έγινε διαμαρτυρήθηκα και μου ζητούσαν εν μέσω πανδημίας 

  • το IBAN του λογαριασμού σε επίσημο τραπεζικό έγγραφο!!!!
  • αντίγραφο της αστυνομικής σας ταυτότητας

Εναλλακτικά και ενδεχομένως για δική σας διευκόλυνση, μπορείτε να δηλώσετε έναν διαφορετικό Αριθμό Παροχής (λογαριασμού ΔΕΗ), προκειμένου να μεταφερθεί το πιστωτικό υπόλοιπο του τελικού λογαριασμού σας

Όταν έστειλα εναλλακτικά όπως ζητούσαν) το λογαριασμό ΔΕΗ του πατρικού σπιτιού, που πληρωνόταν από τον ίδιο μας τραπεζικό λογαριασμό αλλά ήταν στο όνομα του πεθερού μου που έχει πεθάνει πάνω από 20 χρόνια μου απάντησαν 

Όσον αφορά την παροχή, που δεν είναι διασυνδεδεμένη στο όνομα σας, με αριθμό ....., σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε να εισπράξετε το πιστωτικό υπόλοιπο ως κληρονόμος του αποβιώσαντος πατέρα σας, προσκομίζοντας τα εξής δικαιολογητικά:

  • το IBAN του λογαριασμού σε επίσημο τραπεζικό έγγραφο.
  • Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας / διαβατήριου του αιτούντος.
  • Πιστοποιητικό Θανάτου του συμβαλλόμενου πελάτη
  • Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 στην οποία ο αιτών ως δικαιούχος δηλώνει ότι είναι ο μοναδικός κληρονόμος του αποβιώσαντος. Αν οι κληρονόμοι είναι περισσότεροι του ενός απαιτείται ξεχωριστή Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986 από τον καθένα κληρονόμο με το γνήσιο της υπογραφής επικυρωμένο από αρμόδια δημόσια αρχή (ΚΕΠ ή αστυνομικό τμήμα) για τη σύμφωνη γνώμη του, στην οποία θα αναφέρει επιπλέον και τους λοιπούς κληρονόμους.

Δεν ξέρω αν είναι για γέλια ή για κλάματα. Δεν είναι για τα χρήματα της εγγύησης, που θα πλήρωνα στην ανταγωνίστρια εταιρεία, αν τα ζητούσε. Είναι για την αξιοπιστία μιας Εταιρείας, που αν και αποχωρούσα συναινετικά, δεν θα ήθελα να πεθάνει.

Επειδή η ΔΕΗ ήταν δημόσια την στηρίζαμε και την αγαπούσαμε. Σίγουρα έχει επιβαρυνθεί με χρέη από μεγαλοφειλέτες και τις κοινωνικές παροχές, αλλά δε μπορεί να παραμένει προσκολλημένη στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και να μην εξελίσσεται, σύμφωνα με τους κανόνες της εποχής. Τώρα πια μοιάζει με δεινόσαυρο. Λυπάμαι, αλλά δεν βλέπω να επιβιώνει στον ανταγωνισμό της αγοράς ειδικά όταν δεν ανταποδίδει τον ελάχιστο σεβασμό στους πλέον αξιόπιστους πελάτες της. 

Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο γιος σου στο Ναυτικό

Ο Τηλέμαχος από τη Δίβρη δεν έφυγε ποτέ

Τα Λουβιάρικα της Σαντορίνης