Το¨Πλοίο της ειρήνης στη Σαντορίνη

οι Χιμπακούσα ο αντιδήμαρχος και τα παιδιά τη Σαντορίνης μπροστά στο Δημαρχείο
Το Πλοίο της ειρήνης στη Σαντορίνη

Για πρώτη φορά οι Χιμπακούσα (επιζήσανες του Πυρηνικού ολοκαυτώματος) προσκεκλημένοι του δημάρχου κου Ζώρζου επισκέφθηκαν τη Σαντορίνη σταθμό στην πορεία τους για την ενημέρωση των ανθρώπων σχετικά με τον πυρηνικό κίνδυνο και την ενεργοποίηση όλων ώστε να επικυρωθεί στον ΟΗΕ όπου συζητείται σε ολομέλεια η πλήρης απαγόρευση των Πυρηνικών όπλων βάσει του ανθρωπιστικού Δικαίου. Λόγω ασθενείας του δημάρχου στην συνάντηση στο Δημαρχείο τον κο δήμαρχο αντιπροσώπευσε ο αντιδήμαρχος κος Μάρκος Καφούρος, ενώ παρέστησαν η διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας κα΄Μαρία Καραγιάννη, ο διοικητής της αεροπορικής Βάσης Θήρας διμελής αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και τοπικοί παράγοντες. Την παράσταση έκλεψαν οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Πύργου με την δασκάλα τους κα Αργυρούλα Πιτσικάλη.
Από τους διοργανωτές παρέστησαν ο πρόεδρος του ΠΑΔΟΠ κος Πάνος Τριγάζης, η πρόεδρος τη Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας κατά της πυρηνικής και βιοχημικής απειλή (σαντορινιά) κα Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου και η κα Όλια Νικηφορίδη Βαζαίου (αδελφή του πρωτομάρτυρα του αντιπυρηνικού κινήματος Νίκου Νικηφορίδη)
Τους Χιμπακούσα αντιπροσώπευσε η Tagawa Toyoko o συντονιστής του προγράμματος των Χιμπακούσα Sauma Takashi η διεθνής συντονίστρια του Πλοίου της ειρήνης Karen Hallows.
Μετά το θερμό καλωσόρισμα του κου αντιδημάρχου και των αρχών η Χιμπακούσα πολύ συγκινητικά περιέγραψε την εμπειρία της από την πυρηνική έκρηξη. Ακολούθως τα παιδά απήγγειλαν ποιήματα για την ειρήνη έγινε ανταλλαγή δώρων και φυτεύθηκε ένα δενδρύλιο ελιάς στην είσοδο του δημαρχείου με την ευχή μεχρι να μεγαλώσει να έχει εμπεδωθεί η ειρήνη στον κόσμο μας.
Ήταν μια εξαιρετική πρωτοβουλία του δήμου Θήρας που υπογράμμισε τη συμβολή του νησιού στον παγκόσμιο πολιτισμό , την οικολογία και την ειρήνη και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να ενημερώνουμε το δήμο και τους πολίτες της Σαντορίνης στον τομέα γνώσης μας.
Ευχαριστούμε θερμά το δήμαρχο και όλο το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θήρας, τις αρχές που εξέφρασαν τη στήριξη τους με την παρουσία τους (σε μια δύσκολη λόγω των Ηφαιστείων ημέρα) , την δασκάλα κα Αργυρούλα Πιτσικάλη, τα παιδιά και τους γονείς που αν και Σαββατο συμμετείχαν στην υποδοχή.
Είμαστε πάντα στη διάθεση της κοινωνίας του νησιού για περαιτέρω συνεργασία.

στο γραφείο του δημάρχου
η Χιμπακούσα διηγείται την ιστορία της δίπλα της η κα ¨Όλια Νικηφορίδη

τα παιδιά απαγγέλλουν ποιήματα για την ειρήνη


η απόβαση του  Πλοίου της Ειρήνης στα Φηρα το Γιαλό

Τα παιδιά με την Χιμπακούσα τον  αντιδήμαρχο και τη δασκάλα τους

το Πλοίο της Ειρήνης πλάι στο Ηφαίστειο

τα παιδιά απαγγέλουν


Φυτευοντας την ελιά της ειρήνης μπροστά απο το δημαρχείο
Εκτενής και εμπεριστατωμένη περιγραφή από τον Δημήτρη Πράσσο
http://santonews.com/to-plio-tis-irinis-kateplefse-sti-santorini.html

η πρόεδρος της Πανελληνιας Ιατρικής Εταιρείας κατά της πυρηνικής και Βιοχημικής απειλής
Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο γιος σου στο Ναυτικό

Ο Τηλέμαχος από τη Δίβρη δεν έφυγε ποτέ

Τα Λουβιάρικα της Σαντορίνης