Ναι θρηνούμε και για τα ντουβάρια


Ναι θρηνούμε και για τα ντουβάρια

       Μετά τις πρόσφατες καταστροφές του ιστορικού κέντρου από τους κουκουλοφόρους το διαδίκτυο πλημμύρισε από αντιδράσεις κυρίως νέων, συχνά αυτοπροσδιοριζομένων αριστερών, που λοιδωρούσαν όσους θρηνούσαν για την καταστροφή των νεοκλασικών με το επιχείρημα «η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από τα ντουβάρια» και «καλύτερα να θρηνείτε για τα εκατομμύρια των ανέργων».
      Αυτό που δεν φαίνεται να κατανοούν είναι ότι  κουκουλοφόροι σήμερα δεν είναι -όπως παλιότερα- μια μειοψηφία αναρχικών με ευαγγέλιο της καταστροφή, συν χουλιγκάνοι οπαδοί της βίας για τον χαβαλέ, συν οι εγκάθετοι προβοκάτορες της Αστυνομίας.
         Σήμερα πια πίσω από τις κουκούλες βρίσκονται  οι οικοπεδούχοι μεγαλοϊδιοκτήτες, που θέλουν να καταστρέψουν τα νεοκλασικά της Αθήνας για να στήσουν εμπορικά κέντρα, κάποιοι επιχειρηματίες που θέλουν να εισπράξουν την ασφάλεια, η μαφία των κουκουλοφόρων «προστατών» που απαιτούσαν χρήματα για να μη πυρπολήσουν τα μαγαζιά και οι επαγγελματίες λωποδύτες, που ξάφριζαν το εμπόρευμα.
        Τίποτε απ’ όλα αυτά δεν είναι αριστερό ή επαναστατικό. Αντίθετα είναι επιχείρημα σκληρότερων μέτρων καταστολής για την κάθε εξουσία, διασυρμός και τροχοπέδη του παλλαϊκού ξεσηκωμού, που έμπρακτα εκδηλώθηκε με τη μαζική μη οργανωμένη προσέλευση εκατοντάδων χιλιάδων λαού στη διαδήλωση της 12-2-2012.
      Η Αριστερά πρέπει ξεκάθαρα να τονίσει ότι όπως αγωνίζεται για το πιάτο φαγητό του κάθε έλληνα πολίτη, το ίδιο σέβεται και περιφρουρεί τους πολιτισμικούς θησαυρούς, που οι προπάτορές μας σε δεινές οικονομικά συνθήκες έχτισαν, με στερήσεις διαφύλαξαν και οι αιώνες και οι κατακτητές σεβάστηκαν.
      Αρκετά χαϊδέψαμε τ’ αυτιά των μπαχαλάκηδων και των εκ του ασφαλούς επαναστατών με τις κουκούλες. Οι αληθινοί αντιστασιακοί κάνουν όπως έκαναν οι Γλέζος -Θεοδωράκης ακόμη και στα 90 τους. Με ανοιχτά πρόσωπα διαδηλώνουν και διεκδικούν με συνείδηση του κόστους και της θυσίας. Αν θέλουμε να παραμείνουμε στην κουλτούρα της Αριστεράς κι  ελεύθεροι σαν Έλληνες.

Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου

Σχόλια

  1. Αγαπητή Μαρία, επειδή δεν κατάφερα να δημοσιεύσω ένα σχόλιο που έγραψα, στο στέλνω για να το δημοσιεύσεις εσύ.
    Σε χαιρετώ
    Σίσσυ Βωβού
    Το σχόλιό μου:

    Γιατί μιλάτε για την καταστροφή του ιστορικού κέντρου; Κάηκαν κάποια κτίρια, 50 απ' ότι άκουσα, το ιστορικό κέντρο έχει χιλιάδες. Μην υπερβάλλετε λοιπόν, όσο και αν θρηνείτε, ιδιαίτερα για το ωραιότατο κτίριο της φωτογραφίας, για το οποίο θρηνώ μαζί σας. Πάντως, εκτός από τα αξιόλογα στοιχεία περί των σύγχρονων εμπρηστών, παραμένουν και πληθαίνουν οι απελπισμένοι, οι οποίοι θα κάνουν πολλά και τυφλά. Άρα, οι πραγματικοί εμπρηστές είναι οι κυβερνήσεις μας, που δημιουργούν τους απελπισμένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σίσσυ μου
    σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου.
    Συμφωνώ ότι οι κυβερνήσεις δημιουργούν τους απελπισμένους, αλλά πιστεύω ότι ο ρόλος της Αριστεράς είναι να ξαναφέρει την ελπίδα και όχι να επικροτεί τους κάθε είδους εμπρηστές.
    φιλικά
    Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο γιος σου στο Ναυτικό

Ο Τηλέμαχος από τη Δίβρη δεν έφυγε ποτέ

Τα Λουβιάρικα της Σαντορίνης