Εκδήλωση για τα αγριολούλουδα της Ηλείας στο "Κτήμα Μερκούρη"

Η είσοδος του Κτήματος Μερκούρη 

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων με θέμα "Οι ερασιτέχνες παρουσιάζουν" έγινε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων του "Κτήματος Μερκούρη" στο Κορακοχώρι Ηλείας εκδήλωση με θέμα:

"Όμορφα και σπάνια αγριολούλουδα της Ηλειακής γης"

και ομιλητή τον καθηγητή Φυσικής κο Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο που είναι αφοσιωμένος ερασιτέχνης φυσιοδίφης.
ο κος Κων/νος Γιαννόπουλος
Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων αρχικά χαιρέτησε εκ μέρους του "Κτήματος Μερκούρη" ο διοργανωτής  των πολιτιστικών εκδηλώσεων και ιδιοκτήτης κ Χρίστος Κανελλακόπουλος.
ο κος Χρίστος Κανελλακόπουλος

Ακολούθως ο ομιλητής με χρήση πολλών φωτογραφιών ζωντάνεψε τον πλούτο και την ομορφιά της πανίδας της Ηλείας, και ερέθισε πολλούς στο να παρατηρούν και διαφυλάσσουν αυτό το θησαυρό της πατρίδας μας, ενώ στους παρευρισκόμενους δόθηκε και ειδικό φυλλάδιο με φωτογραφίες και την επιστημονική ονομασία αρκετών από αυτά.
Μερικά από τα αγριολούλουδα που ευδοκιμούν στην Ηλεία
Ο καθηγητής μαθηματικών και λυκειάρχης κ Νίκος Μάστορας με την κιθάρα του τραγούδησε γνωστά τραγούδια με θέμα τα φυτά και ενθουσίασε το κοινό που σιγοτραγουδούσε μαζί του.
ο κος Μαστορας  με την κιθάρα του
Στο τέλος, όπως πάντα οι παρευρισκόμενοι γεύτηκαν μεζέδες με συνοδεία άφθονου από το εξαιρετικό κρασί του Κτήματος Μερκούρη. 
Βίντεο με το ένα από τα τραγούδια
Παρευρέθηκαν επίσημοι και υπήρξε η πρέπουσα κάλυψη από τα ΜΜΕ της Ηλείας.
Αυτή η εξαιρετική πολιτιστική εκδήλωση τίμησε όχι μόνο το "Κτήμα Μερκούρη" αλλά και ολόκληρη την Ηλεία αφού σε καιρούς δυσοίωνους και καταθλιπτικούς αποτέλεσε μιαν όαση ομορφιάς και ελπίδας για όσους είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν.
Στο χώρο του κτήματος υπάρχουν αλογάκια Πόνυ και ωραιότατα παγώνια, ενώ η Άνοιξη έχει ήδη θρονιάσει στην περιοχή.Περισσότερα για το "Κτήμα Μερκούρη" δείτε και

http://mariasot.blogspot.gr/2016/06/blog-post_13.html

Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλοκαίρι: Βουνό ή θάλασσα;

Αρκετά με το κήρυγμα για τον αποκλειστικό θηλασμό!

Μια φίλη έφυγε