25 Μαρτίου 2014 στη Δίβρη



25 Μαρτίου 2014 στη Δίβρη

Σε αντίθεση με τη φυλακισμένη πριβέ παρέλαση της Αθήνας και φέτος στη Δίβρη, (Λαμπεία) του δήμου αρχαίας Ολυμπίας γιορτάσαμε πραγματικά με περηφάνια την εθνική μας επέτειο με πάνδημη συμμετοχή χάρη στη ζωντάνια των σχολείων.
καταθεση στεφάνων

Αρχικά στην πλατεία του χωριού στο χώρο των Ηρώων (υπάρχουν ένα ειδικά με τα ονόματα των αγωνιστών της Δίβρης κατά το 1821 και ένα για όλους τους νεκρούς των εθνικών αγώνων)  έγινε μνημόσυνη ακολουθία και χωρίς επισήμους κατάθεση στεφάνων από τους ντόπιους θεσμικούς φορείς.

απαγγελία μαθητών Νηπιαγωγείου

Ιδιαίτερα τρυφερή ήταν η παρουσία των ντυμένων με παραδοσιακές στολές παιδιών του Νηπιαγωγείου που είπαν ποιηματάκια και στο τέλος όλα μαζί φώναξαν την ανάγκη για Ειρήνη. Και τα παιδιά του δημοτικού σχολείου  φορούσαν παραδοσιακές στολές, ενώ τα παιδιά Γυμνασίου Λυκείου την κλασσική ασπρόμαυρη αμφίεση και στο τέλος όλα έψαλλαν το εθνικό ύμνο.
τα παιδιά Νηπιαγωγείου Δημοτικού σχολείου

τα παιδια Γυμνασίου Λυκείου
 Ακολούθησε παρέλαση στον κεντρικό δρόμο όπου καταχειροκροτήθηκαν από τους συγγενείς και φίλους ενώ η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία.



Μακάρι σε όλη την Ελλάδα να γιόρταζαν πάντα τόσο ανθρώπινα και συγκινητικά όλες τις εθνικές μας επετείους. Έτσι μεταγγίζεται στους νεότερους η αγάπη για την πατρίδα.

Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου


Σχόλια

  1. Μπράβο!! Και έτσι να γίνει παράδειγμα για όλους να καμαρώνουμε τα νιάτα μας γιατί έχουμε καλά παιδιά και άξια! Οι νέοι μας έχουν αξίες και αν κρίνει κανείς από τις φωτό που έχεις αναρτήσει φαίνεται αυτό. Σας εύχομαι έτσι να τα καμαρώνετε πάντα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο γιος σου στο Ναυτικό

Ο Τηλέμαχος από τη Δίβρη δεν έφυγε ποτέ

Τα Λουβιάρικα της Σαντορίνης