Τα παιδιά της Σαντορίνης για την ειρήνη στην Ουκρανία

 


Όλα τα παιδιά (από τα πρωτάκια μέχρι την ΣΤ) του Δημοτικού Σχολείου Φηρών της πατρίδας μου Σαντορίνης υπό τη διεύθυνση της συγχωριανής Μεγαλοχωριανής φίλης κας Άννας Γαβαλά έστειλαν μηνύματα ειρήνης με αφορμή τη συνεχιζόμενη τραγωδία στην πολύπαθη Ουκρανία και όλο τον κόσμο . 






Ας σημειωθεί ότι η Σαντορίνη έχει ιστορικά λόγω της εμπορικής και ναυτιλιακής της ανάπτυξης στενούς δεσμούς τόσο με τη Ρωσία (οι μεγάλοι Ρώσοι μυθιστοριογράφοι Τολστόι και Ντοστογιέφσκι αναφέρονται ονομαστικά στο κρασί Σαντορίνης), όλες οι εκκλησιές μας έχουν καμπάνες και αριστουργήματα εκκλησιαστικής τέχνης,  όσο και με την Ουκρανία (στην βομβαρδιζόμενη σήμερα Οδησσό, στην οποία γεννήθηκε και ο πατέρας μου υπήρχε ακμάζουσα σαντορινιά κοινότητα). Επίσης η Σαντορίνη πάντα υπέφερε σε κάθε πόλεμο ενώ είχε πολλά θύματα από την πείνα και την αντίσταση κατά την διάρκεια της γερμανικής κατοχής.

 Έτσι όλοι οι Σαντορινιοί με πόνο ψυχής παρακολουθούμε τις εξελίξεις, που αυτή τη φορά εκτός από την τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή, που κάθε πόλεμος επιφέρει, περιέχουν κίνδυνο εξέλιξης σε πυρηνικό πόλεμο με χρήση πυρηνικών όπλων από τις εμπλεκόμενες πυρηνικές δυνάμεις ή λόγω πυρηνικού ατυχήματος σε κάποιο από τους 15 πυρηνικούς αντιδραστήρες που λειτουργούν στην εμπόλεμη ζώνη. 

Είχα την ευκαιρία κατά τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια να ενημερώνω τα παιδιά της  ιδιαίτερης πατρίδας μου και συνεργαζόμαστε επανειλημμένα  σε αντιπυρηνικές εκδηλώσεις και ξανά καμαρώνω επειδή και οι νεότερες γενιές ευαισθητοποιούνται και στέλνουν το σωστό μήνυμα σε όλους, εκείνους που κρατούν τις τύχες των απλών ανθρώπων στα χέρια τους.





Ο πόλεμος ΔΕΝ είναι η λύση σε κανένα πρόβλημα. Η ειρήνη είναι η κατάσταση υγείας της ανθρώπινης κοινωνίας.





Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου


Σχόλια

  1. Μαρία μου
    Οι λέξεις αγάπη - ζωη-άνθρωπος - οικογενεια-πατριδα - ειρηνη-
    σε κοσμούν πάντα και είναι το στολίδι σου!!!
    Τέλεια!!! Υπέροχο κείμενο και εικόνες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο γιος σου στο Ναυτικό

Ο Τηλέμαχος από τη Δίβρη δεν έφυγε ποτέ

Τα Λουβιάρικα της Σαντορίνης