"Έφυγε" ο Θανάσης Αναπολιτάνος

από την πρόσφατη εκδήλωση 21 Σεπτέμβρη 2012 του Παρατηρητηρίου στη Ρόδο
Μεγάλη Απώλεια του Αντιπυρηνικού Κινήματος από τον θάνατο του Θανάση Αναπολιτάνου
συνέντευξη τυπου για το Συνέδριο ΜΝ3 στη Ρόδο 2009

Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε το θάνατο του μεγάλου αγωνιστή και καλού φίλου Θανάση Αναπολιτάνου.
Ο Θανάσης Αναπολιτάνος ήταν ο εμπνευστής και η ψυχή  του Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου στη Ρόδο και από το 1998 έκανε τη Ρόδο καρδιά του αντιπυρηνικού κινήματος όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και τη Μεσόγειο με τη μετεξέλιξή του στο ΜΝ3 το 2007. Χάρη στις αδιάλειπτες προσπάθειες του Θανάση διοργανώθηκαν στη Ρόδο κάθε χρόνο πετυχημένες εκδηλώσεις πολλών ημερών, σεμινάρια και επιστημονικές ημερίδες, επισκέψεις στην Τουρκία και τη Βουλγαρία, παρεμβάσεις στα ΜΜΕ και τις κυβερνήσεις, που κατάφεραν να σταματήσουν τόσο το Ακούγιου, όσο και το Μπέλενε, αποδεικνύοντας ότι ποτέ μια προσπάθεια δεν πάει χαμένη.
έξω από το Μπέλενε ο Θανάσης με το μπλουζάκι του Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου

Στη προσπάθειά του συμπαραστάτη είχε και τη γυναίκα του, Έλλη, που έντυνε με καλλιτεχνικό πνεύμα τον αποτελεσματικό ακτιβισμό του. Ο Θανάσης δεν αρκείτο στο να σχεδιάζει τον αντιπυρηνικό αγώνα. Αν και δεν ήταν Ρόδιος, μέσα από τη δουλειά του στο ΤΤΕ Δωδεκανήσου, και σαν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έγινε ρόδιος πολύ αγαπητός,   κινητοποιούσε αποτελεσματικά τον κόσμο κόσμο πλαισιώθηκε από αξιόλογους συνεργάτες  και με την εμπειρία του εξασφάλιζε και τους πόρους και τις προσωπικότητες, που εγγυόντουσαν για την επιτυχία κάθε δράσης. 
Στις 21 Σεπτεμβρίου  2012 γιορτάσαμε μαζί για στερνή φορά την Παγκόσμια ημέρα Ειρήνης και σε εποχές δύσκολες η κοινωνία της Ρόδου αγκάλιασε και αυτή του την προσπάθεια. Αν και είχε παραδώσει την προεδρία του Παρατηρητηρίου στον άξιο διάδοχό του κ Σάββα Καραγιάννη και είχε εξασφαλίσει να παραδώσει τη σκυτάλη σε αξιόπιστους συνεργάτες, το παρατεταμένο χειροκρότημα του ανήκε αποκλειστικά.
Στο Σβιστόφ Βουλγαρία 2007
Η Ρόδος την οποία υπηρέτησε από θέσεις ευθύνης χάνει σήμερα έναν ανεπανάληπτο αγωνιστή και το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο τον εμπνευστή και στυλοβάτη κάθε του βήματος. 
Όλοι εμείς όσοι τον γνωρίσαμε από κοντά και τον αγαπήσαμε νιώθουμε γυμνωμένοι από την αισιόδοξη μαχητική του παρουσία. 
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να του υποσχεθούμε ότι ποτέ δεν πρόκειται να υποστείλουμε τη σημαία των κοινών μας αγώνων. 
Ευχόμαστε στη γυναίκα του Έλλη και τους γιούς του Γιάννη και Κων/νο θερμά συλλυπητήρια και βεβαιώνουμε, ότι ποτέ δε θα τον ξεχάσουμε. 

Μαρία Αρβανίτη Σωτηροπούλου
Πρόεδρος της "Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας κατά της πυρηνικής και βιοχημικής απειλής"





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο γιος σου στο Ναυτικό

Ο Τηλέμαχος από τη Δίβρη δεν έφυγε ποτέ

Τα Λουβιάρικα της Σαντορίνης